Мъж от Калифорния разкрива как се животът му е висял на

...
Мъж от Калифорния разкрива как се животът му е висял на
Коментари Харесай

Дупката избухна върху нас, бях засмукан: Пътник разкрива ужаса на Alaska Airlines

Мъж от Калифорния разкрива как „ се животът му е висял на косъм “, до момента в който седял на полет на Alaska Airlines на сантиметри от зейнала дупка, появила се, до момента в който врата излита по време на полет.

Куонг Тран разкрива пред BBC, че защитният му колан го е избавил, защото телефонът, чорапите и обувките му са били засмукани от неконтролирана декомпресия на 16 000 фута височина над Портланд.

„ Капитанът сподели, че сме минали 10 000 фута. Тогава дупката избухна върху нас и си припомням, че тялото ми се повдигна нагоре. Тогава цялата ми долна част беше засмукана “

Тран сподели, че декомпресията е траяла към 10 или 20 секунди и той разказа по какъв начин се оглеждал в други пасажери, които не можели да повярват какво се случва.

„ Вероятно за първи път в живота си имах възприятието, че нямам надзор върху всичко. Бях в неразбиране за цялата обстановка “ , споделя Тран.

Той е измежду седемте пасажери, които са завели дело против Boeing, Alaska Airlines и Spirit AeroSystems.

Компаниите отхвърлиха коментар.

Травмирани пасажери подават искове против " Аляска еърлайнс " (Alaska Airlines) откакто през   януари гърмеж направи гигантска дупка в главния салон на самолета, напомня и dailymail.co.uk.

Седем пасажери подават иск против “Боинг ” (Boeing), " Аляска еърлайнс ", “Спирит Аеросистемс ” (Spirit AeroSystems) и 10 други неназовани лица. Искът е подаден в окръг Кинг в щата Вашингтон.  

Daily Mail Online напомня, че злощастният полет е бил на път от Сиатъл за Онтарио, Калифорния. 

Инцидентът наподобява сложи началото на поредност от провали в сигурността на “Боинг ” през 2024 година Миналата седмица аероплан на “Боинг ” загуби колесника си след политане, смазвайки колите под него. 

Сред ищците е и Куонг Тран, който по време на случая влезе в заглавията на международните вестници. Телефонът му беше открит в Орегон. Устройството му беше върнато непокътнато и към момента работещо. 

Тран е седял на реда зад мястото, където се е появила дупката. В молбата Тран споделя, че е усетил турбуленцията от дупката. Обувките и чорапите му били засмукани и той наранил крайници си, когато се блъснал в седалката пред него. 

Клиентите ни - а евентуално и всеки пасажер на този полет - претърпяха ненужна контузия заради неуспеха на “Боинг ”, “Аляска еърлайнс ” и “Спирит Аеросистемс ” да подсигуряват, че самолетът е в безвредно и годно за полети положение - съобщи юрист Тимъти А. Лоранджър. 

Passenger who was almost sucked out of Alaska Airlines flight when door panel blew off mid-flight joins six others suing carrier and Boeing: Claims his shoes and socks were ripped off and only the seat belt saved his life
— Ann-Marie (@Ann_Marie1)
Групата търси наказателни компенсации, както и обезщетения и вреди заради немарливост и липса на отбрана на пасажерите. 

Трън споделя, че е видял по какъв начин ризата на един човек е изсмукана и изхвърчала през самолета. 

Wall Street Journal заяви, че Министерството на правораздаването е възобновило наказателното следствие на случая. 

" При сходно събитие е обикновено Министерството на правораздаването да организира следствие. Ние оказваме цялостно подпомагане и не считаме, че сме обект на следствието ", се споделя в изказване на “Аляска еърлайнс ”. 

Вестникът заяви, че следствието ще подкрепи инспекцията на Министерството дали " Боинг ” е спазил предходно съглашение, което разрешило федералното следствие на сигурността на неговите самолети 737 Max след две смъртоносни произшествия през 2018 и 2019 г. 

През 2021 година " Боинг ” се съгласи да заплати 2,5 милиарда $, в това число 244 млн. $ санкция, с цел да уреди следствието на злополуките на полети, изпълнявани от Lion Air и Ethiopian Airlines. 

Двама чиновници били упрекнати, че са заблудили регулаторните органи по отношение на дефекти в системата за надзор на полетите. 

В писмо до Конгреса " Боинг ” признава, че не може да откри документи за осъществената работа по панела на вратата на самолета на " Аляска еърлайнс ". 

Проверихме, само че не открихме такава документи - написа Зиад Оджакли, изпълнителен вицепрезидент на Boeing и държавен лобист, до сенатор Мария Кантуел предходната седмица. 

* Вижте и това видео от архива ни:  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР